Java në Vjenë

E shtuna, e 26 prillit erdhi më në fund. Pas një udhëtimi të lodhshëm me autobus mbërritëm të dielen në Vjenë. Me anë të biletës së udhëtimit mund të lëviznim kudo pa probleme. Kështu ne e përdorëm atë për të vizituar shumë vende interesante, ndër të tjera dhe muzeun e madh teknik. Më pas vizituam katedralen e „Shën Stefanit“ dhe kishën „Karlit“. Ne patëm një guidë në muzeun e „Sisit“ dhe vizituam shkollën e mesme teknike në Mödling, ku zhvillohej konkursi „Rinia inovative“, në të cilin merrte pjesë edhe shkolla jonë. Në fund shkuam në Prater. Vizituam gjithashtu edhe kështjellën „Schönbrunn“. Në pikën më të lartë të kopshit të kështjellës ndodhet „Gloriette“, nga ku shihej në panoramë e bukur e Vjenës. Më pas shkuam në muzeun e Historisë së Natyrës. Në mbrëmje të gjithë ishin veshur me rroba elegante, pasi do shkonim në teatrin „Ronacher“, për të parë musical „Vizita e zonjës së moshuar“. Ditën tjetër vizituam kopshtin zoologjik, ku mund të shihnim shumë kafshë. Pasdite u nisëm për në Ishullin e Danubit dhe u kënaqëm shumë. Ditën e fundit shkuam në parlament, i cili dukej si një tempull grek. Së fundmi kishim dy orë të lira për të bërë Pazar. Udhëtimi ynë në Vjenë ishtë shumë i bukur dhe interesant.
Dardan Elbasani, Dea Smakaj (2aS4), Jasmina Quku, Samed Beqari (2bS4)

Albanische_HTL_01

photo