Inaugurimi statujës së Ministrit të Jashtëm, Kontit Berchtold

Me pjesëmarrjen e të gjitha klasave të shkollës Austriake „Peter Mahringer“ më 29 tetor para bashkisë së qytetit të Shkodrës, u inaugurua busti i Leopold Berchtold. Konti Berchtold nga viti 1912 deri 1915 ka luajtur një rol të madh, si Ministër i Jashtëm i Monarkisë Austro-Hungareze në arritjen e pavarësisë Shqipërisë. Në fjalimet e ambasadorit austriak, Mag. Thomas Schnöll, të konsullit të nderit Gergj Leqejza dhe të kryetarit të bashkisë, Lorenc Luka u theksua mbi të gjitha marrëdhëniet e ngushta të Austrisë me Shqipërinë, veçanërisht me veriun e Shqipërisë.
29. 10. 2014, Manfred Tagini

2014 10 29-1 002 Shjkodra - Inaugurimi Statue Graf Berchtold

2014 10 29-1 037 Shkodra - Graf Berchtold Statue - Enthüllung

2014 10 29-1 046 Shkodra - Graf Berchtold Statue - Enthüllung

2014 10 29-1 068 Shkodra - Graf Berchtold Statue - Enthüllung