Konferenca “Siguria në qarkullimin rrugor”

Të Enjten më 07.03.2013 përfaqësuan mësuesit Christoph Schratt dhe Michael Maschek së bashku me nxënësen Amanda Ymeraj (4b) si dhe nxënësin Rei Ymeraj (3b) Shkollën Austriake në një aktivitet me rëndësi mbarëkombëtare, zhvilluar në Universitetin Polis në Tiranë me temë “Siguria në qarkullimin rrugor”. Përveç presidentit të vendit, Z. Bujar Nishani dhe ministrit të rendit Sokol Olldashi ishin të ftuar edhe ekspertë të shumtë nga Austria si: Armin Kaltenegger (Kuratoriumi për sigurinë në qarkullimin rrugor) ose Profesor Hauger (Universiteti Teknik Vjenë). Përfaqësia nga shkolla jonë mori informacione mbi situatën aktuale në rrugët e Shqipërisë dhe lidhi kontakte të rëndësishëm. Ky aktivitet ishte shumë i rëndësishëm për shkollën , pasi rritja e sigurisë në qarkullimin rrugor shërben mbrojtjes së të mirës sonë më të madhe , pra të nxënëseve dhe nxënësve tanë.

Michael Maschek dhe Christoph Schratt