4B: Ekskursioni_ne_Berlin

Me datë 18 prill, ne, klasa 4b organizuam ekskursionin prej 4 ditësh në kryeqytetin e Gjermanisë, Berlinin. Kemi shëtitur në shumë vende të ndryshme kulturore dhe moderne të këtij qyteti. Një moment i mrekullueshem ishte ngjitja në Fernsehturm ku mund te shijoje pamjen nga të gjitha anët e qytetit. Kishte shumë gjera interesante dhe një arkitekturë të vecantë. Kliko per te lexuar me shume…

Klasa 9a mbështet Arselidën tek “Gjeniu i Vogël”

Klasa 9a mbështet Arselidën tek “Gjeniu i Vogël”
Me 13 prill klasa e 9 A së bashku me mësuesen kujdestare Fiorela Tahiri dhe mësuesen e anglishtes Maggie Bruckner ndoqën live programin “Gjeniu I vogël”. Kliko per te lexuar me shume…

Shkolla Austriake në konferencën „60 vjet rivendosje e marrëdhënieve diplomatike „Shqipëri -Austri“

Me 22 prill 2016 u zhvillua në Ministrinë e Jashtme të Republikës së Shqipërisë një konferencë me rastin e 60 vjetorit të rivendosjes së marrëdhënieve diplomatike “Austri-Shqipëri“ që në 1956.
Gjatë konferencës ku u prezantua dhe ambasadori i i ri Austrisë, Dr. Johann Sattler, folën ndër të tjerë edhe shkencëtarë të mirënjohur si Prof. Oliver Jens Schmitt (universiteti i Vjenës), Prof. Shaban Sinani (universiteti i Tiranës) ose Mag. Robert Pichler (universiteti Gracit). Kliko per te lexuar me shume…

Vizitë nga Prizreni

Më 18 prill 2016 vizitoi shkollën tonë një grup nga gjimnazi „Loyola“ nga Prizreni, Kosova, së bashku me një grup nxënësish nga Gjermania. Drejtorja Gerlinde Tagini dhe nëndrejtorja Sidita Bazhdari u uruan të ftuarve mirëserardhjen. Jona dhe Injacio (4S4) prezantuan shkollën, ndërsa Pjetro dhe Jozef (3b) paraqitën rezultatet e një pyetsori rreth temës „ vendlindja“ dhe një video për qytetin Shkodër, e cila konkuroi dhe fitoi një çmim në konkursin e formimit politik në vitin 2013 në Bonn. Kliko per te lexuar me shume…

Dita e Dyerve të Hapura

Shkolla Austriake ju fton përzemërsisht në Dita e Dyerve të Hapura, E enjte 14 Prill 2016. Programi fillon në 14.00-17.00. Mund te njiheni me ambjentet e shkollës, strukturën e saj mund të ndiqni orët e hapura të mësimit dhe të regjistroheni për vitin e ardhshëm shkollor.

Mirë se vini!

Autoflyer2016

Fondacioni Shkollor

Një festë me rastin e largimit të themeluesit të Fondacionit Shkollor dhe përshëndetjes së kryetarit të ri të Fondacionit

Më 7.4.2016 në shkollën austriake u organizua një aktivitet festiv me rastin e largimit të themeluesit të Fondacionit dhe sekratarit të përgjithshëm, Mag. Wolfgang Stelzmüller, i cili ka qenë që në fillim, në vitin 2006, kryetar i Fondacionit Shkollor Autriak.
Kliko per te lexuar me shume…

Vizitë nga Austria

Të enjten, më 17. 03 2016 vizituan shkollën austriake Z. Profesor Walter Höflechner, Univ-Prof i. R., dhe Z. Dr. Christoph Ramoser, drejtor i seksionit V/7 të Ministrisë së Shkencës së Austrisë. Nxënësit Jona Aliku, Injacio Gjeluci dhe Endrin Hoti prezantuan për vizitorët shkollën tonë.
Kliko per te lexuar me shume…

9ax fiton çmim monetar në konkursin e formimit politik

Për nxënësit e grupit 9ax ishte gëzim shumë i madh të merrnin vesh se kishin fituar një çmim monetar në konkursin e formimit politik në vitin shkollor 2015/16, në të cilin morën pjesë rreth 3000 shkolla nga e gjithë Europa. Nxënësit tanë konkuruan me anë të një broshure kushtuar shkollës së romëve „Beato Zeferino“, e cila u vizitua për këtë arsye edhe nga një grup mësuesish.
Kliko per te lexuar me shume…

Të veshim kapelet e njëri -tjetrit – një projekt shqiptaro-austriak i HTL Shkodër dhe NMS Neufeld

Libri me fotografi „Kapelet e zonjës Strubinski“ i shkrimtarit Heinz Janisch, ishte baza për një projekt virtual midis disa shkollave, i cili ishte një iniciativë e PH Burgenland në Austri ku pjesëmarrëse janë 20 shkolla dhe 500 nxënës/e .
Kliko per te lexuar me shume…

Festa e mësuesit dhe e gruas

Më 7 mars 2016 mësueset dhe mësuesit e shkollës austriake „Peter Mahringer“ festuan si çdo vit festën e mësuesit. Pas një feste të organizuar në shkollë, ku nxënëset dhe nxënësit na treguan njohuritë e tyre në sfera të ndryshme, mësuesit e shkollës u mblodhën në një drekë festive.
Kliko per te lexuar me shume…