Shkolla Austriake në panairin e arsimit profesional në Shkodër

Më 6 maj 2016 u zhvillua në Shkodër, me iniciativë të Ministrisë së Mirëqenies Sociale dhe Rinisë panairi i shkollave profesionale në Shqipërinë së Veriut. Me dhjetëra shkolla dhe institucione profesionale shfrytëzuan mundësinë për të prezantuar veten në stendat e organizuara në pedonalen e qytetit.

Në qendër të këtij aktiviteti ishte dhe diskutimi në podium, me temë „Unë zgjedh arsimin profesional“. Në podium diskutuan Blendi Klosi, Ministër për Mirëqenie Sociale dhe Rininë, Voltana Ademi, kryetare e Bashkisë Shkodër, Gjergj Leqejza, biznesmen dhe Konsull Nderi i Austrisë, disa biznesmenë tjerë dhe Gerlinde Tagini, drejtore e shkollës austriake, në lidhje me rëndësinë e arsimit profesional. Gjatë fjalës së saj, drejtoresha theksoi rëndësinë e arsimit e profesional në Austri, duke shpresuar se qeveria do t’i kushtojë arsimit profesional edhe në të ardhmen shumë vëmendje.
Në fund vizitoi Ministri Klosi stendat e shkollave dhe institucioneve të ndryshme. Në stendën e shkollës austriake ministri mësoi me saktësi nga nxënësit se si funksionojnë robotët, të cilët ata i kishin ndërtuar dhe programuar vetë.

6.5.2016, Drejtoria

Bild1

2016 05 06 001 Shkoder - Berufsbildungsmesse - Programm

2016 05 06 170 Shkoder - Berufsbildungsmesse - Podiumspräsentation

2016 05 06 185 Shkoder - Berufsbildungsmesse - Podiumspräsentation

2016 05 06 190 Shkoder - Berufsbildungsmesse - Podiumspräsentation

2016 05 06 198 Shkoder - Berufsbildungsmesse - Podiumspräsentation

2016 05 06 205 Shkoder - Berufsbildungsmesse - Podiumspräsentation

2016 05 06 218 Shkoder - Berufsbildungsmesse

2016 05 06 219 Shkoder - Berufsbildungsmesse