„Austria lexon“ 2014

2014 10 23-3 061 Shkodra - Österreich liest - Einladung
Ashtu si në vitet e fundit, edhe këtë vit u zhvillua në biblotekën austriake të universitetit të Shkodrës aktiviteti “Austria lexon”. Pas fjalëve përshëndetëse të hapjes nga drejtuesja e biblotekës austriake, Oriona Kraja, vijuan fjalët përshëndetëse të konsulles së ambasadës austriake, Sonja Harreither, përfaqësuesit austriak të Ministrisë së Arsimit dhe Grave, Mag. Norbert Habelt, dhe drejtoreshës së shkollës Austriake, Gerlinde Tagini. Fjalët përshëndetëse u mbyllën nga Jona Leqejza, në mungesë të konsullit të nderit, Gjergj Leqejza. Më pas u bë prezantimi publikimeve më të reja në rrallën e botimeve të shkollës Austriake. Aktiviteti vijoi me disa pjesë muzikore, të luajtura nga një asamble shkodrane.
Por këtë vit, padyshim që surpriza më e bukur ishte prania e shkrimtarit të njohur austriak Erich Hackl i cili për tri ditë me rrallë ka zhvilluar një workshop në letërsi; kemi shfrytëzuar rastin e pranisë së tij për ta ftuar edhe në aktivitetin “Austria lexon”. Pas prezantimit mbi jetën e shkrimtarit nga Oriona, vijuan leximet e dy veprave të tij: “Dashuri me shikim të parë” dhe “Lamtumirë Sidoni”. Gjatë leximeve shihet qartë pozicioni i tij për tolerancë, humanizëm dhe kundër çdo forme tjetër të racizmit. Përmes pjesëmarrjes së shkrimtarit të njohur Erich Hackl, aktiviteti “Austria lexon” këtë vit ka fituar dimension tjetër. Shkolla Austriake si bashkëpunuese në shumë aktivitete të suksesshme, falenderon Oriona Kraja për organizimin, aktivitet i kthyer tashmë në një vëndtakim i jetës kulturore gjermanishtfolëse.

23.10.2014; Manfred Tagini

2014 10 23-3 068 Shkodra - Österreich liest

2014 10 23-3 085 Shkodra - Österreich liest

2014 10 23-3 091 Shkodra - Österreich liest

2014 10 23-3 102 Shkodra - Österreich liest

2014 10 23-3 110 Shkodra - Österreich liest

2014 10 23-3 121 Shkodra - Österreich liest

2014 10 23-3 133 Shkodra - Österreich liest

2014 10 23-3 152 Shkodra - Österreich liest

2014 10 23-3 161 Shkodra - Österreich liest