U publikua vëllimi i pestë i Shkollës Austriake

Publikimi i pestë i rradhës së shkrimeve të Shkollës Austriake është një vëllim me përralla. Titulli i këtij vëllimi është „Midis Drinit dhe Vojusës“, dhe u publikua në 1922 në Vjenë. 24 histori tipike nga Shqipëria u publikuan në këtë vëllim, të cilat së bashku vlejnë si shembuj që përfaqësojnë përralla dhe histori popullore të Shqipërisë. Përkthyesi dhe publikuesi ishte me Maximilian Lambertz , një nga albanologët më të të rëndësishëm gjermanofon të shekullit të 20, i cili shkroi për këto tregime një parathënie të detajuar. Vëllimi është i ilustruar me fotografi nga Axel Leskoschek, një nga bashkëthemeluesit e Sezession (rrymë artistësh) Grac. Libri ka 76 faqe, kushton 600 Lek (ose 4,50 €) dhe mund të blihet te shkolla.

Manfred Tagini

Foto