Udhëtimi i klasës 2a në Jug të Shqipërisë

Nga 11 deri 14 Prill 2011 ishte e mundur që ne, klasa 2a, të bënim udhëtimin e klasës sonë në Jug të Shqipërisë. Përveç mësuesit tonë kujdestarë, Manfred Tagini, na shoqëroi edhe Christine Penz. Qëllimi ynë ishte të vizitonim vende pak të njohura në Shqipëri. Dita e parë na çoi në Elbasan, Librazhd, Pogradec, Voskopojë dhe Korçë, ku kemi fjetur.

Ditën e dytë shkuam përmes Kamenicës për në Ersekë dhe më pas përmes Borovës për në Leskovik dhe Permet dhe për në Tepelenë dhe Gjirokjastër. Ditën e tretë vizituam „Syrin e Kaltër“, Butrintin dhe Sarandën – në Ksamil mund të shijonim detin dhe plazhin. Dhe ditën e katërt u kthyem për në Shkodër përgjatë bregdetit. Ndalesat në këto ditë ishin Porto Palermo, Himara, Qafa e Llogarasë, Vlora dhe Apollonia. Natyrisht që nuk patëm rast vetëm të vizitonim vende të ndryshëm, por natyrisht edhe të bënim biseda të gjata të rrinim së bashku mbrëmjeve.
Për të gjithë prej nesh gjatë këtij udhëtimi pati diçka e re, ne patëm mundësi që shihnim me sytë tanë si dhe të bindemi për bukurinë e Shqipërisë. Udhëtimi nuk shërbeu vetëm që të njihnim më mirë vendlindjen tonë, të shihnim „ qoshet e saj të fshehura“, por shërbeu edhe që atmosfera në klasën tonë të jetë e këndshme. Duke qenë se edhe moti na ndihmoi, ky ekskusion qe një sukses total. Do të mendojmë gjatë për të!

Foto