Vizita e Fondacionit Dr. Heinz dhe Anita Lütke

Vizita e Fondacionit Dr. Heinz dhe Anita Lütke

Që prej viti shkollor 2010/2011 Dr. Heinz dhe Anita Lütke mbështesin në shkollën tonë nxënësit/et në nevojë sociale. Vetëm në vitin shkollor 2013/14 u dhanë 14 bursa.
Është për ne një gëzim i madh, që presidenti i këshillit të fondacionit, zoti Franz-Dieter Plautz dhe administratori i fondacionit zoti Dr. Karl-Heinz Wionzek, pas 3 vitesh mund të vizitonin përsëri Shqipërinë. Në kuadrin e qëndrimit në Shkodër, më 19 shtator 2014 ata vizituan edhe shkollën Austriake. Në këtë mënyrë u dha mundësia që të njihen nga afër me njëri-tjetrin duke mësuar në detaje edhe veprimtarinë dhe jetën e Dr. Heinz Lütke.

Tre nxënës nga viti 3AS4, Endrin Hoti, Liana Shpani dhe Dea Smakaj, prezantuan shkollën. Të dy përfaqësuesit, z. Plautz dhe z. Dr.Wionzek treguan për veprimtarinë e fondacionit dhe I dhuruan nxënësve nga një dhuratë. Takimi vazhdoj me një bufe, vizita në klasa dhe me një bisedë në drejtori për pikat e tjera të programit.

Fondacioni Dr. Heinz dhe Anita Lütke me kryesi në Hemer, u themelua më 1989. Mban emrin e Dr. Heinz Lütke (1914-2010) dhe bashkëshortes së tij Anita (1923-1986). Dr. Heinz Lütke ka punuar për shumë vite si mjek I përgjithshëm në Hemer dhe njëkohësisht themeloj edhe fondacionin duke mbështetur në shkollim dhe arsimimin profesional të rinjtë dhe fëmijët në nevojë ekonomike. „In Fide Juventutis-Me besimin e të rinjve“ është motivi i fondacionit. Për më tepër www.luetke-stiftung.de

Në emër të shkollës, të fondacionit shkollor Austriak dhe mbi të gjitha në emër të nxënësve ju falenderojmë për mbështetjen.

20.09.2014, Gerlinde Tagini

bild1

2014 09 19-2 080 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung.2014 09 19-2 052 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung

2014 09 19-2 079 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung.2014 09 19-2 052 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung

2014 09 19-2 078 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung.2014 09 19-2 052 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung

2014 09 19-2 077 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung.2014 09 19-2 052 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung

2014 09 19-2 076 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung.2014 09 19-2 052 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung

2014 09 19-2 075 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung.2014 09 19-2 052 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung

2014 09 19-2 073 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung.2014 09 19-2 052 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung

2014 09 19-2 072 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung.2014 09 19-2 052 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung

2014 09 19-2 070 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung.2014 09 19-2 052 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung

2014 09 19-2 067 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung.2014 09 19-2 052 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung

2014 09 19-2 063 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung.2014 09 19-2 052 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung

2014 09 19-2 062 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung.2014 09 19-2 052 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung

2014 09 19-2 059 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung.2014 09 19-2 052 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung

2014 09 19-2 056 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung.2014 09 19-2 052 Shkodra - ÖS - Besuch Lütke-Stiftung