Monthly Archives: June 2015

Festa e fundvitit dhe ceremonia e diplomimit të maturantëve 2014 – 2015

Me 17 qershor u zhvillua festa e tete e fundvitit ne shkollen austriake „Peter Mahringer“.
Me prezencen e shume te ftuarve te nderit, perfaqesuesve të DAR Shkodër dhe te bashkise Shkoder, prinder dhe nxenes mundem te mbyllim gezueshem edhe kete vit shkollor. Ne Program i larmishëm i kësaj mbrëmje kishte moderatore Leyla Mekic (3as5) dhe Ludovik Gajtani (4a). Kliko per te lexuar me shume….

Vizitë nga grupi „Salzburger Nachrichten“

Nën drejtimin e Wolfgang Traschler vizitoi grupi „ Leserreise der Salzburger Nachrichten“ shkollën Austriake „Peter Mahringer“. Si vitin e kaluar vizita në shkollëu bë në kuadër të programit 12 ditor të vizitës në Shqipëri. Kliko per te lexuar me shume….

Titulli “ Mirënjohja e qytetit” për çiftin Tagini

Në festën e mbylljes së vitit shkollor më 17.06 u organizua një surprizë për drejtoreshën Gerlinde Tagini dhe për bashkëshortin e saj, zotin Manfred Tagini. Kryetari i këshillit bashkiak Shkodër, zoti Bardhyl Lohja, u dorëzoi zonjës dhe zotit Tagini titullin “Mirënjohja e qytetit”, titull të cilin bashkia ua dhuron personaliteteve, të cilët kontribuan për pasurimin e jetës kulturore shkodrane. Kliko per te lexuar me shume….

Aktiviteti sportiv i shkolles sone i organizuar nga Qendra Kulturore e femijeve

Shkolla jone kete vit, pervec aktiviteteve sportive te organizuara dhe te programuara nga vete shkolla dhe mesuesit e Edukimit fizik, moren pjese ne nje aktivitet sportiv shume te gjere e te larmishem, te organizuar nga QKF, ku moren pjese te gjitha shkollat e qytetit tone.
Kliko per te lexuar me shume….

Festa e mbylljes se vitit shkollor

unnamed-3

Vizitë e klasës 2A në shtëpinë e kafshëve

Më 9 qershor 2015 klasa 2A (grupi x-) vizitoi shtëpinë e kafshëve në lagjen shkodrane „Tepe“. Nën drejtimin e Dea Smakaj dhe Liana Shpani (klasa 3S4), të cilat në kohën e tyre të lirë angazhohen këtu në mënyrë vullnetare, ne mundëm të krijojmë përshtypje nga puna në shtëpinë e kafshëve , në të cilën jetojnë 30 qenë. Kliko per te lexuar me shume….

Nature Rocks „shkund“ finalen e „ Rinisë Krijuese“

Nga 27-29 maj 2015 u zhvillua finalja e konkursit „ Rini krijuese“ në dhomën e tregtisë së Austrisë, në Vjenë.
Skuadra e Nature Rocks nga klasa 3a (Loren Ujkashi, Arjeta Fishta, Sindi Shala, Erisa Sala) nga HTL Shkodër ia dolën të përzgjidhen në finale dhe gjatë tre ditëve konkuruan në kategorinë „ Sipërrmarrje“ kundër pjesëmarrësve tjerë. Juria dhe përfaqësuesit e shtypit shfaqën interesim të madh për idenë e tyre të biznesit. Kliko per te lexuar me shume….

Java në Vjenë nga A-Z

A
Adrenalin, Autodrom, „Aussteigen!“ (adrenalinë, autostradë, „zbrisni”)

B
Boomerang, Billard, 22 Stunden im Bus, Big Mac, Belvedere und Barock, Burgtheater (boomerang, Billard, 22 orë në autobus, Big Mac, Belvedere dhe Barock, Burgtheater)

Kliko per te lexuar me shume….

15 vite Biblioteka Austriake Shkodër

Më 5 qershor 2015, u zhvillua në Bibliotekën Universitare aktiviteti përmbyllës i festimeve në kuadër të 15 vjetorit të themelimit të Bibliotekës Austriake Shkodër. Kliko per te lexuar me shume….

Prodhimi i qarqeve

Bazën e të gjitha pajisjeve elektronike si kompiutera, laptop, smartphone,servera, router etj. E përbëjnë PCB-Boards (Printed Circuit Boards) – në shqip qarqe . Në këto qarqe janë salduar disa pjesë përbërëse si procesorë, chipe, rezistenca etj. Pjesët e veçanta lidhen midis tyre me anë të konduktorëve që gjenden mbi qark. Lëndët „ Sisteme teknike“ dhe “Praktikë kompiuterike (ose elektronikë dhe elektroteknikë)“ u tejçojnë nxënësve njohuri themelore mbi funksionimin dhe ndërtimin e pajisjeve elektronike. Për këtë arsye në shkollë u ble një impiant për prodhimin e qarqeve. Kliko per te lexuar me shume….