Monthly Archives: April 2012

Prezantimi i shkollës austriake në shkollat e rrethinave të Shkodrës

Me leje të Drejtoreshës së Drejtorisë Arsimore Rajonale Shkodër, Znj. Atrida Ferketi, patëm mundësi që me datën 4 prill 2012 të prezantojmë shkollën tonë në disa shkolla 9-vjeçare në afërsi të Shkodrës. Manfred Tagini dhe Iri Kastrati (3a) patën mundësi të vizitojnë shkollat në Zus, Muriqan dhe Zogaj dhe të prezantojnë para nxënësve shkollën austriake, „Peter Mahringer“.

Manfred Tagini

Foto

Konkursi i fotove

Foto

“ Dita e dyerve të hapura” në shkollën Austriake “Peter Mahringer”

Tradita në shkollën Austriake “Peter Mahringer” vazhdon. Ashtu si çdo vit tjetër edhe këtë vit me datë 20.03.2012 në orën 14:00 në shkollën tonë u zhvillua “Dita e dyerve të hapura”, ku mund të numëronim rreth 70 të ftuar. Këte ditë ishin të ftuar prindër dhe fëmijë që dëshironin të shihnin ambjentet e shkollës sonë, të njiheshin me strukturën e saj dhe të ndiqnin zhvillimin e një ore mësimi. Për këte arsye u zhvilluan oër të hapura në lënde të ndryshme mësimi si: anglisht, gjermanisht,letersi dhe lënde kompjuterike. Ky aktivitet u organizua nga klasa 3a nën mbikqyrjen e profesor Gernot Scheffknecht (mësues i lëndës “Menaxhim Projekti”) dhe me mbështetjen e drejtoreshës sonë Gerlinde Tagini. Secili nga nxenesit kishte një detyrë të caktuar si në organizimin, informimin apo rregjistrimin e nxënësve të rinj. Ishte një ditë e suskseshme dhe ne u argëtuam shumë.

Foto